Η Ισπανία έχει συνδυαστεί με τη SEAT, αλλά υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές, όπως η  Baltasar που έχει την έδρα της στη Βαρκελώνη. Το πρώτο μοντέλο της ονομάζεται Revolt και αποτελεί ένα γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πίστας με εξαιρετική ποιότητα και στυλ.

Έχει σασί από carbon και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 770 kg. Χάρη στην τοποθέτηση δύο ηλεκτρικών μοτέρ στον πίσω άξονα, ένας σε κάθε τροχό, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 507 PS με τη ροπή να αγγίζει τα 1.000 Nm. Λόγω της φιλοσοφίας κατασκευής το Revolt είναι αποκλειστικά πισωκίνητο, ενώ για το 0-100 km/h αρκούν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Η κεντρικά τοποθετημένη συστοιχία μπαταριών, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ισπανική Millor, διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα σε τάση 700V, το οποίο επιτρέπει μέσα σε 5 λεπτά φόρτισης, μία αυτονομία 100 km.

“Αγωνιστική” είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα από carbon. Επίσης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του αποσπώμενο τιμόνι, όπως και μία μικρής διαμέτρου ψηφιακή οθόνη όπου απεικονίζονται οι βασικές πληροφορίες.

Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτοκίνητο από την πόλη του Γκαουντί να ενημερώσουμε ότι η τιμή του ηλεκτρικού Revolt ξεκινά από τις 230.000 ευρώ.

Απολαύστε το πολύ όμορφο διαφημιστικό βίντεο του Baltasar Revolt

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις