Θεατρολόγοι: Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ) διαμαρτυρήθηκε με αρκετά πρωτοποριακό τρόπο για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.  Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε, έχουν ένα «χάρτινο παιδί» και μέσα από αυτό αναλύουν τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν στον τομέα τους, ενώ μεταξύ άλλων, τονίζουν στην αρχή του βίντεο: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δηλώσουμε τα αυτονόητα, η παιδεία είναι ο μεγάλος ασθενής και ο μόνος γιατρός που μπορεί να την θεραπεύσει είναι ο εκπαιδευτικός ο άμεσος ενδιαφερόμενος. Τόσο η κυρία Κεραμέως όσο και κάθε υπουργός Παιδείας όταν καταθέτει ένα νομοσχέδιο θα πρέπει να συμβουλεύεται εμάς, τους εκπαιδευτικούς, τα πρωτοβάθμια σωματεία μας», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο διαμαρτυρίας

Ο ρόλος του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. λειτουργεί από το 1995 ως φορέας προώθησης της θεατρικής τέχνης και παιδείας στην Ελλάδα. Μέλη του αποτελούν απόφοιτοι ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών τμημάτων θεατρολογίας.
Σκοπός του είναι:

– η καθιέρωση της επιστήμης της θεατρολογίας, η ενεργοποίησή της στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και η άμεση σύνδεσή της με τη σκηνική πράξη.
– η καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική ενημέρωση των μελών του.
– η προβολή του θεάτρου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και κοινωνικής παρέμβασης.