Το αφιέρωμα με τίτλο “Ο Καββαδίας, μας ταξιδεύει” διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Θα είναι μία βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ταξιδευτή – ποιητή, μέσα από ποιήματα, κείμενα και εμβληματικές μελοποιήσεις, με σπουδαίους ερμηνευτές και συγκεκριμένα την Μαρίζα Κωχ, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Ηλία Βαμβακούση. Τον ρόλο της αφηγήτριας, θα έχει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

 

Συντελεστές:
Σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ
MOYSA Συμφωνική ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση MOYSA Θοδωρής Παπαδημητρίου
Μουσική διεύθυνση – ενορχηστρώσεις Κώστας Ματσίγκος
Κείμενα- λογοτεχνική μελέτη Άννα Μυκωνίου
και τη Μαρίζα Κώχ, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Ηλία Βαμβακούση και το Κώστα Θωμαΐδη.
Παρουσίαση-αφήγηση Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Φέτος θα φιλοξενηθεί εκτάκτως στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών από 23 Αυγούστου ως 9 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς το Επταπύργιο δεν πληρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται λόγω κορονοϊού. Η έναρξη του φεστιβαλ θα γίνει την Κυριακή 23 Αυγούστου με τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη που θα ερμηνεύσει σύγχρονους έλληνες συνθέτες, ενώ θα παρουσιαστούν συνολικά 6 παραγωγές και θα πραγματοποιηθούν 9 παραστάσεις. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου αποτελεί πολιτισμική συνέχεια των δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ιστορικούς χώρους όπως η Ροτόντα, Επταπύργιο, Τζιντζιρλί Τζαμί εντάσσοντας στην καθημερινότητα των πολιτών τα μνημεία της Θεσσαλονίκης ώστε να μην χρησιμοποιούνται μόνο ως μουσειακοί χώροι αλλά και ως ζωντανοι χώροι πολιτισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοδοξεί να καταστήσει το ιστορικό μνημείο του Επταπυργίου πόλο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, καθώς και πόλο έλξης επισκεπτών.

“Φέτος μια δύσκολη και διαφορετική συνθήκη αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι γιατί #ο_πολιτισμός_δεν_ακυρώνεται. Μετακομίζουμε προσωρινά στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών και υποσχόμαστε υπέροχες παραγωγές” γράφουν οι συντελεστές στην σελίδα του Φεστιβάλ, στο Facebook, συνεχίζοντας την διοργάνωση των εκδηλώσεων.