ην διακοπή της συνεργασίας με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Χαραλά ανακοίνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο, αποδοκιμάζοντας τις απόψεις που διατύπωσε για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο Κώστας Χαραλάς σε ανάρτησή του στο Facebook προέβη σε απαράδεκτους ισχυρισμούς υποστηρίζοντας ότι η Σοφία Μπεκατώρου δεν προέβαλε αντίσταση στο βιαστή της και δεν είπε ξεκάθαρο «Όχι».

Έγραψε συγκεκριμένα: «Άξιζε η απόφασή της να μην προβάλει αντίσταση; Να πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ;». Εμμέσως με την ανάρτησή του κατηγόρησε την Σοφία Μπεκατώρου ότι έδωσε κάτι από τον εαυτό της σε αντάλλαγμα για χρήμα, δόξα, εύκολη ανέλιξη. Και υποστήριξε ότι για κάθε Μπεκατώρου που μετάνιωσε, υπάρχουν και πέντε που δεν μετάνιωσαν.

Η ανάρτηση του συγγραφέα προκάλεσε την ακαριαία αντίδραση των εκδόσεων Μεταίχμιο, τα παιδικά βιβλία του οποίου εκδίδουν.

Με ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως εκδοτικός οίκος και ως άνθρωποι αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις και υπογραμμίζει ότι δεν έχουν θέση στον εκδοτικό χώρο οι εκφραστές απόψεων σαν αυτές που διατύπωσε δημόσια ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς. «Είναι αυτονόητο πως η συνεργασία μας δεν θα συνεχιστεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανάρτηση της Βάσως Παπαγεωργίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

«Τις απόψεις που διατύπωσε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κώστας Χαραλάς για τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου είναι δεδομένο ότι τις αποδοκιμάζουμε ως εκδοτικός οίκος και ως άνθρωποι και περιττεύει να εξηγήσουμε τους λόγους.
Αποκαλύψεις όπως αυτή έχουν τεράστια αξία όποτε κι αν γίνουν. Το θέμα είναι μείζον, τόσο η αποκάλυψη όσο και η αποσιώπηση, και προσπαθούμε μέσα από τα παιδικά βιβλία που εκδίδουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μικρα κορίτσια και αγόρια, τις έφηβες και τους έφηβους στα θέματα του φύλου και των έμφυλων διακρίσεων. Ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε ώστε ως κοινωνία να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Ο υγιής πλουραλισμός απόψεων δεν γίνεται να μην έχει όρια, ιδίως στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Δεν έχουν θέση στον εκδοτικό χώρο οι εκφραστές απόψεων σαν αυτές που διατύπωσε δημόσια ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς.
Είναι αυτονόητο πως η συνεργασία μας δεν θα συνεχιστεί.
Όλες και όλοι μαζί ας στηρίξουμε την προσπάθεια να σπάσει η σιωπή!»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις