Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πόπη Κόντου. Υπήρξε πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, είχε σημαντική ραδιοφωνική παρουσία για χρόνια και ασχολήθηκε με τη μετάφραση έργων που παίζονταν σε όλες τις θεατρικές σκηνές.

Πόπη Κόντου gεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Σπούδασε κοντά στον Δ. Ροντήρη και τον Αιμ.Βεάκη, διεθνείς, στην “Ecole Dramatique” της Γαλλίας και το “Actor’s Studio” στη Ν. Υόρκη και έκανε και σπουδές χορού. Εμφανίστηκε με τους θιάσους Πέλου & Αλέκας Κατσέλη, Δάφνης Σκούρα & Λυκ.Καλλέργη, με τη Βίλμα Κύρου, με τις Άννα & Μαρία Καλουτά κ.α.

Σημαντική ήταν όμως η ραδιοφωνική της παρουσία, επί σειρά πολλών ετών. Εκτός από ηθοποιός, είχε την παρουσίαση, την μουσική επιμέλεια, πολλές φορές με δικά της κείμενα, εκλεκτών εκπομπών όπως “Η λεωφόρος της μελωδίας”, “Τα κλασσικά της ξένης λογοτεχνίας”, “Μουσική δίχως σύνορα”, “Για σας, κυρία μου”, “Εύθυμα στιγμιότυπα” κ.α. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1988, τιμήθηκε με μετάλλιο για την προσφορά της στο ραδιόφωνο.

Στην τηλεόραση επίσης έπαιξε στο “Θέατρο της Δευτέρας” και είχε την διεύθυνση παραγωγής της σειράς “Λεμονοδάσος”. Ασχολήθηκε επίσης με την οργάνωση και παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων και με διαφημίσεις. ‘Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είχε μεταφράσει 1500 έργα ενώ μιλούσε άπταιστα 6 γλώσσες.

Η Πόπη Κόντου ήταν μία από τους ηθοποιούς που τιμήθηκε στο ημερολόγιο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ). Σε αυτό τιμήθηκαν ογδόντα ηθοποιοί πρωταγωνιστές ή μη που έχουν γεννηθεί από  το 1934 και πριν. Σπουδαία ονόματα του θεάτρου μας που πιθανόν να έχουν ξεχαστεί ή και ηθοποιοί των μπουλουκιών που τίμησαν με την παρουσία τους αυτό το δύσκολο είδος.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η αγαπημένη μας συνάδελφος Πόπη Κόντου , παλιά πρωταγωνίστρια του Εθνικού, η πιο γλυκειά φωνή του ραδιοφώνου για δεκαετίες και η πιο σημαντική κ πολυγραφοτατη μεταφράστρια έργων που παίζονταν σε όλες τις θεατρικές σκηνές…1500 εργα μετεφρασε μιλώντας 6 γλώσσες άπταιστα. Γλυκεια μου Πόπη θα μου λειψουν τα ταβερνάκια που πηγαίναμε κι έλεγες τόσες ιστορίες από τα πολύ παλιά..Το ΤΆΣΕΗ την τίμησε στο ημερολόγιο του 2019.Καλό ταξίδι… Η εξόδιος ακολουθία από το κοιμητήριο Νίκαιας την Τετάρτη στις 11 το πρωϊ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις