Δημοσκόπηση Interview: «Ναι» σε νέο πολιτικό φορέα στον προοδευτικό χώρο, «όχι» σε κόμμα Σαμαρά
Κενό στον προοδευτικό χώρο για τη δημιουργία νέου κόμματος διαπιστώνουν οι ψηφοφόροι σύμφωνα με τη μέτρηση που λένε «όχι» στην προοπτική ίδρυσης πολιτικού φορέα από τον Αντώνη Σαμαρά

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 30,1% σε μία βουλή δέκα κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 14,2% και η Πλεύση Ελευθερίας 11%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει στο 5,3% ενώ τέσσερα κόμματα (Νίκη, ΜέΡΑ25, Φωνή Λογικής και Κίνημα Δημοκρατίας) βρίσκονται στην περιοχή του 3% και εντός βουλής.

Έξι στους δέκα ερωτηθέντες - ποσοστό 59% - θεωρούν ότι στον προοδευτικό χώρο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη δημιουργία νέων κομμάτων, υπάρχει ωστόσο και ένα ποσοστό 17% που θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη και στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο.

Επτά στους δέκα ψηφοφόρους βλέπουν αρνητικά την προοπτική δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από τον Αντώνη Σαμαρά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 82% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το 61% των ερωτηθέντων της μέτρησης που δημοσίευσε το politic.gr κρίνει θετικά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο ποσοστό 41% απαντά πως δεν μπορεί να την αξιολογήσει νομικά και ποσοστό 24% τη θεωρεί νομικά αβάσιμη.
