«Διπρόσωπος» καιρός Πέμπτη και Παρασκευή - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Φθινοπωρινό σκηνικό αναμένεται την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα, με βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ στην Κέρκυρα δεν αποκλείονται και καταιγίδες.
Χωρισμένη στα δύο θα είναι η χώρα την Πέμπτη (8/10) και την Παρασκευή (9/10), λόγω ενός χαμηλού βαρομετρικού που θα προσεγγίσει σταδιακά τη χώρα μας από την Ιταλία.
Στη δυτική Ελλάδα σταδιακά θα επικρατήσουν νεφώσεις την Πέμπτη, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και λιγότερο στη δυτική Στερεά. Στο βόρειο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Αντίθετα στην ανατολική Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Το πρωί ομίχλες θα σχηματιστούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 24-26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27-29οC.
Στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι που δε θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26οC, με νοτιάδες 2-4 μποφόρ.
Και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25οC, με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ.
Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα ενταθούν στη βορειοδυτική χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει ακόμα και τους 29-30οC.