Το Bερολίνο θα διαπραγματευτεί με την Αθήνα “μέχρι την τελευταία στιγμή“, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Πέτερ Αλτμάιερ, διευθυντής της Καγκελαρίας στο δίκτυο Inforadio, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για την ελληνική κρίση χρέους είναι δυνατή.

“Θα διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν θέλει “οι άνθρωποι στην Ελλάδα να βρεθούν σε δυσχερή θέση επειδή η κυβέρνησή τους δεν κατανόησε εγκαίρως ότι ο χρόνος τελειώνει”.


Ο στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι χώρες της EE θέλουν η ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, αλλά επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να παρουσιάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται σε συμφωνία και πρόσθεσε ότι ελπίζει “πως η Ελλάδα…θα συμπεριφερθεί τελικά όπως συμπεριφέρθηκαν στο παρελθόν άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις