ΥΠΕΞ Γερμανίας Χάικο Μάας: Ένα δυσοίωνο καλοκαίρι φανέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αφού άφησε να εννοηθεί πως το υπουργείο δεν πρόκειται να άρει την ταξιδιωτική οδηγία που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο και αφορά σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φέτος δεν θα μπορέσει κανείς να κάνει διακοπές όπως τις ήξερε».

«Η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση ισχύει μέχρι την Κυριακή», διευκρίνισε ο κ. Μάας, μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF, πριν προσθέσει ότι θεωρεί «ότι τις προσεχείς εβδομάδες δεν θα υπάρξει καμία ένδειξη για άρση της προειδοποίησης». Επισήμανε, πως οι επόμενες εβδομάδες θα αξιοποιηθούν προκειμένου να εξεταστεί, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους, το ενδεχόμενο το ζήτημα να απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.

«Κάποιες χώρες αίρουν τις ταξιδιωτικές τους προειδοποιήσεις, άλλες τις διατηρούν σε ισχύ. Για αυτό χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο και θα ήταν σημαντικό εάν μπορούσε να δοθεί στο θέμα ευρωπαϊκή απάντηση – ενιαία, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός και εξήγησε ότι το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν συνομιλίες τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και απευθείας με τις χώρες – προορισμούς των γερμανών τουριστών.

Σημείωσε πως βασικό κριτήριο για οποιαδήποτε απόφαση θα είναι η κατάσταση στις ίδιες τις χώρες, το εάν π.χ. θα υπάρχουν ανοιχτές παραλίες ή το εάν θα λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις