Άννα Διαμαντοπούλου: Την πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca‑Cola HBC για την αντικατάσταση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, John Sechi. Να θυμίσουμε ότι το όνομα της κας Διαμαντοπούλου είχε «παίξει» δυνατά και για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς πληρούσε πολλά από τα κριτήρια που είχε θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελικά επικράτησε η μέχρι τότε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που δεν έφερε τα «σημάδια»που πάντα αφήνει ένας πρότερος πολιτικός βίος.

Η κ. Διαμαντοπούλου στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ως υφυπουργός Ανάπτυξης την περίοδο 1996 1999

Ως γνωστόν η κ. Διαμαντοπούλου που ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία από διορισμένη (όπως ίσχυε τότε) Νομάρχης Καστοριάς από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1985. Υπηρέτησε ως μια από τις νεότερες Νομάρχες (26 ετών τότε) στην ιστορία μέχρι το 1986 οπότε και ανέλαβε Γενική Γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας.

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου ως νεοτάτη Νομάρχης Καστοριάς σε εκδήλωση για την ένταξη της Καστοριάς στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Μετά ανέλαβε Πρόεδρος του θρυλικού ΕΟΜΜΕΧ, πόστο που διατήρησε μέχρι το 1993 οπότε και ανέλαβε Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας. Διήνυσε μία αξιοζήλευτη πολιτική καριέρα που πέρασε από υπουργικούς θώκους με επιτυχίες και μη και κατέληξε στην σημαντική και συνάμα τιμητική θέση της  Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ – Δίκτυο Μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα ανεξάρτητο, μη κομματικό ινστιτούτο πολιτικής με έδρα την Αθήνα.

Πως βρέθηκε κοντά στην Coca‑Cola HBC

Εκτός του ότι ο κ. Sechi σκοπεύει να παραιτηθεί από αυτό έχοντας συμπληρώσει εξαετή θητεία η κ. Διαμαντοπούλου φροντίζει προσεκτικά την τελευταία δεκαετία τις διεθνείς της σχέσεις ενώ τόσο η πολιτική της εμπειρία όσο και η θητεία της ως Επιτρόπου κοσμούν το βιογραφικό της κάνοντάς την ένα πολύτιμο στέλεχος για τέτοιου επιπέδου επιχειρήσεις. Εξίσου πολύτιμες όμως είναι και οι άριστες σχέσεις που διατηρεί τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Διαμαντοπούλου στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση του 2017

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το διοικητικό συμβούλιο προτείνει να εκλεγεί στη θέση του κ. Sechi ως νέο μέλος του ΔΣ και νέο μέλος της Επιτροπής Αμοιβών με ισχύ που ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας μέσα δηλαδή το καλοκαίρι.

Η κ. Διαμαντοπούλου φωτογραφίζεται αγκαλιά το 2019 με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς

Επισημαίνεται στην σχετική πληροφόρηση από την εταιρία ακόμη ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca‑Cola HBC. Όσο για τα διαδικαστικά, η Γενική Συνέλευση θα κληθεί επίσης να αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,62 ευρώ ανά μετοχή, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά στις 13 Φεβρουαρίου. Μεσολάβησε βέβαι η λόγω κορονοϊού μείωση των πωλήσεων κατά 35%-40% στην κεντρική και νότια Ευρώπη. Η γραμμή άμυνας που επέλεξε ο όμιλος είναι μέτρα περιορισμού του κόστους και επανεξέταση των επενδύσεων και των δαπανών για ενέργειες μάρκετινγκ αν και έχει έ επαρκή ρευστότητα.

Η διοίκηση του ομίλου διατηρεί την πρόθεσή της να προτείνει μέρισμα 0,62 ευρώ/μετοχή στη γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2020.Το συνολικό προς διανομή ποσό θα ανέλθει σε 300.000.000 ελβετικά φράγκα. Η δε καταβολή του μερίσματος αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουλίου στους μετόχους της εταιρείας, όπως αναγράφονται στο μετοχολόγιο στις 3 Ιουλίου 2020. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω πανδημίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις