Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Σαντορίνης πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο 13 & 14/6/2020 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη. Συγκεκριμένα εχθές, Κυριακή, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Σαντορίνη για το «άνοιγμα» του Ελληνικού τουρισμού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο από τον κ. Πέτρο Σουρέτη, CEO Intrakat και τους κ.κ. Βαγγέλη Μπαλτά, CFO και Ηλία Μαραγκάκη, COO Fraport Greece.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου αεροδρομίου από τον κ. Πέτρο Σουρέτη, τον κ. Δημήτρη Παππά Εντεταλμένο Σύμβουλο Intrakat καθώς και τον κ. Bill Fullerton, CTO Fraport Greece. Ο κ. Πέτρος Σουρέτης δήλωσε στο πλαίσιο των επισκέψεων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Fraport Greece για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Intrakat σ’ αυτό το δύσκολο και παγκόσμια μοναδικό εγχείρημα που αφορά την υλοποίηση μέσω EPC contract ταυτόχρονα 14 αεροδρομίων σε λειτουργία».

Η ομάδα της Intrakat έχει ολοκληρώσει τα πρώτα 10 αεροδρόμια, εντός του Ιουλίου παραδίδεται το αεροδρόμιο Μυκόνου, ενώ τα υπόλοιπα τρία αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Σαντορίνης και Κω βρίσκονται σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intrakat και οι άνθρωποι της κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι παρενέργειες του Covid-19 στην λειτουργία των εργοταξίων της εταιρείας, αναπτύσσοντας μια τεχνογνωσία μοναδική για τα παγκόσμια δεδομένα μέσα σε ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες.

Το tweet του πρωθυπουργού από την επίσκεψη του στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Το tweet του υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή από την επίσκεψη του στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Το έργο, που είναι προγραμματισμένο να περατωθεί το 2021, προβλέπει ριζική ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων του αεροδρομίου, βελτιώνοντας τη σύνδεση της Σαντορίνης με την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού. Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 12.900 τετραγωνικά μέτρα και ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων του.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών οι σταθμοί check-in θα υπερδιπλασιαστούν, από οκτώ σε 17, τα σημεία ελέγχου ασφαλείας θα αυξηθούν κατά 250%, ανερχόμενα σε επτά, θα κατασκευαστεί δεύτερος ιμάντας παραλαβής αποσκευών και θα προστεθεί μία πύλη επιβίβασης.

Παράλληλα, αναδιοργανώνεται ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών και κατασκευάζεται νέο φυλάκιο για την καλύτερη φύλαξή του, ενώ δημιουργείται και νέος πυροσβεστικός σταθμός. Προβλέπεται, επίσης, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου και του χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σαντορίνης, σε συνδυασμό με ανάλογα έργα στα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονώνει μακρόπνοα την ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις