“Το κύριο είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που μπροστά της η κρίση που περάσαμε θα φαντάζει μια ελαφριά αναταραχή. Χωρίς σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία” αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλογίζει αποτυχία της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις της κυβέρνησης με ΜΜΕ μιλώντας για “εν κρυπτώ χρηματοδότηση με σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκβιασμό” και για “μείζον ζήτημα Δημοκρατίας “. Όσον αφορά το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό μιντιακό τοπίο, λέει ότι “πυροδότησε τη συζήτηση για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος με προκλητικούς όρους αδιαφάνειας” και ότι “επιτέλεσε τον σκοπό του”. Θυμίζει πως “ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τάξη στο θολό τοπίο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ θέτοντας για πρώτη φορά συγκεκριμένα και διαφανή κριτήρια“. “Το αίτημα να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας. Και εκεί, στην ουσία της υπόθεσης, καλούνται να απαντήσουν τα κόμματα και οι φορείς του κλάδου των ΜΜΕ”, λέει.

“Ευθύνες για το πάρτι στην Υγεία”

Για την υπόθεση της Novartis, αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιθυμία της κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως. Η απόφαση – κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας”. Προσθέτει πως η κυβέρνηση “προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά ζητήματα, μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε αρένα”. Τονίζει πως “το πραγματικό επίδικο είναι να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που εμπλέκονται στο πάρτι που έγινε σε βάρος του δημόσιου ταμείου”. “Από το συνολικό πρόστιμο των 340 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Novartis, τα 310 εκατ. αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητά της στην Ελλάδα“, επισημαίνει.

“Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να συγκρουστούμε με τις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι η ΝΔ με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποπροσανατολίσουν με παρακρατικές μεθοδεύσεις, απειλές για μηνύσεις σε δημοσιογράφους και απόπειρες να τρομοκρατήσουν ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις