Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε μία από τις ιστορικότητες εταιρείες ανδρικών ενδυμάτων. H Brooks Brothers υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο καταστημάτων στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορονοϊού, με την εταιρεία να δέχεται ισχυρό πλήγμα. «Το περασμένο έτος, το συμβούλιο της Brooks Brothers, η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για να τοποθετηθεί η εταιρεία για μελλοντική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το CNBC.

«Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η covid-19 αποτέλεσε άμεσα διαταρακτικό στοιχείο και επηρέασε την επιχείρησή μας», σημείωσε.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής. Έχει ντύσει 40 Προέδρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και Μπαράκ Ομπάμα, και αμέτρητους τραπεζίτες. Είναι από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν το casual look στο γραφείο. Η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η κατάσταση αυτή  όμως, επηρέασε τη διαδικασία πώλησης που είχε ξεκινήσει το 2019 και έτσι η εταιρεία υπέκυψε υπό το βάρος των ενοικίων.

Το brand της έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αλλά πολλοί έχουν δηλώσει προτίμηση να το εξαγοράσουν με λιγότερα καταστήματα. Η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 250 καταστήματά στη Βόρεια Αμερική και έχει ξεκινήσει να αξιολογεί ποια από αυτά θα κλείσει στις αρχές Απριλίου. Έχει ήδη αποφασίσει να κλείσει περίπου 51, μια απόφαση που αποδίδει στην πανδημία. Πολλά από τα “λουκέτα” έχουν ήδη μπει και η εταιρεία έχει μετακινήσει το εμπόρευμα στα κέντρα διανομής.

Η Brooks Brothers ήταν μια από τις λίγες αλυσίδες που παρήγαγε τα ρούχα της στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο, μετέφερε την παραγωγή σε εργοστάσια στη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Μασαχουσέτη για να παράγει 150.000 μάσκες την ημέρα για τους επαγγελματίες υγείας. Η Brooks Brothers ιδρύθηκε το 1818, καθιστώντας τη πιθανώς την παλαιότερη εταιρεία ενδυμάτων στις ΗΠΑ.

Αιτήσεις πτώχευσης έχουν υποβληθεί και από τις εταιρείες J.C. Penney, Neiman Marcus, J.Crew, τους τελευταίους μήνες, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού. Πέραν του λιανεμπορίου και ο κλάδος της μαζικής εστίασης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει «τραυματιστεί» εξαιτίας της πανδημίας, όπως στην περίπτωση πτώχευσης της NPC International, της μεγαλύτερης δικαιοδόχου των εμπορικών σημάτων Pizza Hut και Wendy’s, ιδιοκτησίας Yum Brands.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις