Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία χρεοκόπησε, καθώς έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 15 του πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ για προστασία από χρεοκοπία υπέβαλε η Virgin Atlantic Airways του Richard Branson, έχοντας ενημερώσει δικαστήριο του Λονδίνου ότι θα ξεμείνει από ρευστότητα τον επόμενο μήνα ένα δεν εγκριθεί η εκκρεμούσα συμφωνία διάσωσης.

Η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε το αίτημά της στη Νέα Υόρκη. Το άρθρο 15 επιτρέπει στις ξένες επιχειρήσεις με περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ να προστατεύονται από απαιτήσεις πιστωτών την ώρα που επεξεργάζονται ένα σχέδιο ανάκαμψης στη χώρα τους. Η ανακοίνωση έρχεται περίπου έναν μήνα αφότου η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να επιβιώσει τουλάχιστον για τους επόμενους 18 μήνες.

Η Virgin Atlantic ανέφερε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτημα για προστασία στις ΗΠΑ όταν οριστικοποιήσει ένα σχέδιο διάσωσης που ήδη απολαύει στήριξης από την πλειοψηφία των μετόχων. Η εταιρεία επιχειρήσει να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης 1,2 δισ. στερλίνων, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει εκ νέου τα επιβατικά δρομολόγια. Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία δεν αναμένεται να ανακάμψει πλήρως από την επιβράδυνση της δραστηριότητας έως το 2024, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών η οποία εκπροσωπεί 290 εταιρείες.

H Virgin Atlantic

Η Virgin Atlantic Airways είναι βρετανική αεροπορική εταιρεία ιδιοκτησίας του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον (Sir Richard Branson) (51%) και της Singapore Airlines (49%). Τα κεντρικά της γραφεία είναι στο Κρόλεϊ (Crawley) στην Μεγάλη Βρετανία δίπλα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ. Η Virgin Atlantic έχει αεροπλάνα της Airbus και της Boeing και λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Βόρεια Αμερική, στη Καραϊβική, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αυστραλία. Το 2011 η Virgin Atlantic μετέφερε συνολικά 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που την κατατάσσει ως την 8η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε αριθμό επιβατών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού είχε ανυπολόγιστο κόστος στην εταιρεία, η οποία φαίνεται ότι δεν θα καταφέρει να ανακάμψει άμεσα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις