Ξεπέρασε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε πλούτο ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Ελον Μασκ, καθώς η μετοχή της Tesla συνέχισε το ράλι μετά το stock split. Η αξία της περιουσίας του Μασκ ανέρχεται πλέον σε 115,4 δισ. δολ. έναντι 110,8 δισ. δολ. του Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Σε ό,τι αφορά τον 49χρονο Μασκ, είδε μια ραγδαία άνοδο του πλούτου του, με την καθαρή περιουσία του να αυξάνεται κατά 87,8 δισ. δολ. φέτος, καθώς η μετοχή της Tesla εκτοξεύθηκε κατά 500%. Τον βοήθησε επίσης ένα τολμηρό πακέτο αμοιβών – η μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία για αμοιβές που έχει συναφθεί ποτέ μεταξύ διευθύνοντος συμβούλου και του διοικητικού συμβουλίου – που θα μπορούσε να του αποφέρει περισσότερα από 50 δισ. δολάρια εάν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι!

Η Tesla ήταν μια από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν περισσότερο από την άνοδο των ιδιωτικών επενδύσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, σχεδόν 40.000 λογαριασμοί της online εταιρείας trading Robinhood πρόσθεσαν μετοχές της Tesla. Και ιδιώτες επενδυτές στη Νότια Κορέα πήραν μετοχές της Tesla ενώ κατέχουν περί το 1% της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αγοραία αξία της Tesla ανέρχεται σε 464 δισ. δολ. και ξεπερνά την Walmart – τη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τα έσοδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μασκ έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει αν θέλει να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, καθώς η περιουσία του Μπέζος ξεπερνά τα 200 δισ. δολ. ενώ τα επόμενα 6 χρόνια σύμφωνα με το financial express είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Εξάλλου, τη Δευτέρα η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την κληρονόμο της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάιερς. Η 50χρονη Σκοτ έλαβε μερίδιο 4% της Amazon.com στο πλαίσιο του διαζυγίου της από τον ιδρυτή της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, που μεταφράζονταν σε 36 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά έχουν αυξηθεί αφού οι μετοχές της Amazon έκαναν άλμα και πλέον η περιουσία της ανέρχεται σε 66,4 δισ. δολ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις