Κλείδωσε όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινήσει στους αγρότες που περιμένουν να δουν λεφτά στην τράπεζα η διαδικασία πίστωσης των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι λίστες των δικαιούχων «έχουν κλείσει» αναφορικά με τι τι κατέχει και τι διακαιούται ο καθένας και πλέον αναμένεται η παράδοση του υλικού με τις τελικές καταστάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαχειρίζεται τον λογαριασμό με τις επιδοτήσεις (ΕΛΕΓΕΠ).

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες θα θα περιμένουν ακόμη οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις και την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης

Η ημερομηνία πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να έχει κλειδώσει για τις 22 του μήνα, ημέρα Πέμπτη ενώ καταβάλλονται προσπάθειες η διαδικασία να ξεκινήσει και λίγες ώρες νωρίτερα την Τετάρτη.

Η πληρωμή θα αφορά 600.000 δικαιούχους που έκαναν για το 2020 αίτηση ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση.

Πάντως από το ΥΑΑΤ εκτιμούν ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν σίγουρα στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή την Πέμπτη και στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να πληρώσει την πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης έως 23 Οκτωβρίου. Η πίστωση της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2020, που εκτιμάται ως ποσό γύρω στα 750 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει Πέμπτη, τότε τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα το απόγευμα της ίδιας μέρας στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών την επόμενη μέρα, Παρασκευή.

Συνδεδεμένες Ενισχύσεις 2020: Ενεργές οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Ενεργές εξάλλου είναι οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Όπως γνωστοποίησε ο οργανισμός η εφαρμογή για καταχωρήσεις θα παραμείνει ενεργή έως και τη Δευτέρα, 8/2/2021.

Αναλυτικά, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας, η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως και την Κυριακή 31/01/2021, όπως και για τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ρυζιού.

Σχετικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την παράδοση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως και την Κυριακή 28/02/2021, ενώ για τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια για την παράδοση ροδακίνων προς χυμοποίηση οι καταχωρήσεις θα πραγματοποιούνται έως και την Πέμπτη 31/01/2021.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για συνδεδεμένη ενίσχυση που αφορά την καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας η εφαρμογή θα είναι ενεργή έως και την Πέμπτη 31/01/2021.

Όσον αφορά τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά η εφαρμογή για τα ΚΕΠΠΥΕΛ είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Πέμπτη 1/10/2020 έως και την Δευτέρα 2/11/2020 και για τις σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις αντίστοιχα από την Πέμπτη 8/10/2020 έως και την Δευτέρα 01/02/2021.

Τέλος, σχετικά με την ειδική ενίσχυση βάμβακος η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως και την Δευτέρα 8/2/2021.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις