Σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με τα δημοτικά τέλη και τις επιχειρήσεις των οποίων ανεστάλη η λειτουργία προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Υπουργός εξήγησε πως οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη, για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα. Παράλληλα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κύριος Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως έχουν δοθεί 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους, με σκοπό να αναπληρωθούν τα έσοδα που χάνουν. Επιπλέον, αναφερόμενους σε εκείνους που χρωστούν στους Δήμους, προανήγγειλε ρύθμιση μέσω της οποίας οι οφειλές θα πληρώνονται σε έως και 120 δόσεις.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην λήξη του lockdown, η οποία απασχολεί τόσο τους πολίτες, όσο και τους επιχειρηματίες που αγωνιούν για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, υπογραμμίζοντας:

«Είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα των Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια. Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown».

Παράλληλα, υπογράμμισε την σημασία της συμμόρφωσης όλων με το υπάρχων σχέδιο: «η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από την πολιτεία με τη συνδρομή της επιτροπής των ειδικών».

Τέλος, ο κύριος Θεοδωρικάκος παραδέχθηκε πως δεν είναι απίθανη η επιβολή νέων μέτρων, ακολουθώντας την επιδημιολογική εικόνα:

«Το καλοκαίρι όλοι αισθανόμασταν ότι είχαμε ξεμπερδέψει. Η πραγματικότητα είναι ότι ο εχθρός αυτός είναι ύπουλος. Η κυβέρνηση θα πάρει όποιο μέτρο ακόμα χρειαστεί, στηριγμένοι στα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις