Ο ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης και γνώστης των κρυπτονομισμάτων Πάτρικ Χιουζ πουλά δύο από τα δημοφιλή του εστιατόρια στη γειτονιά Hell’s Kitchen του Μανχάταν ζητώντας κρυπτονομίσματα για αντίτιμο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, ο Χιουζ ζητά Ethereum (ETH) ή Bitcoin (BTC) για την πώληση των Hellcat Annie’s και Scruffy Duffy που βρίσκονται στη 10η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Φωτογραφία από Tamara Beckwith, NY Post

Μια πινακίδα που έχει βάλει ο Χιουζ αναφέρει ότι η ζητούμενη τιμή είναι 800 ETH ή 25 BTC και για τις δύο επιχειρήσεις δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο  κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

«Ελπίζω να βρω έναν από αυτούς τους κρυπτογράφους που πάντα θα ήθελαν να αγοράσουν ένα μπαρ», δήλωσε ο Χιουζ, αναφερόμενος στα κρθπτονομίσματα ως ένα αποκεντρωμένο, παγκόσμιο και «καυτό νόμισμα». Ο 56χρονος ανέφερε ότι τα λοκντάουν που προκλήθηκαν από την πανδημία τον οδηγούν στην πώληση των δύο επιχειρήσεων. Ο Χιουζ ανέφερε ότι αναγκάστηκε να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων του Hellcat Annie και του Scruffy Duffy κατά περίπου 90%, από 50 άτομα πριν από το ξέσπασμα του Μαρτίου σε «πέντε ή έξι» σήμερα.

Πάντως οι αξίες των ακινήτων και των επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη πέφτουν συνέχεια λόγω της πανδημίας αντίθετα με το Bitcoin που έχει φτάσει στα ιστορικά υψηλά παρά την πτώση που σημειώνει το τελευταίο εικοσιτετράωρο .

Κρυπτονομίσματα αντί δολαρίων ή ευρώ

Μπαρ και εστιατόρια έχουν υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα ως μέσα συναλλαγής .

Το δωμάτιο 77, ένα μπαρ και εστιατόριο στη Γερμανία, ήταν μια από τις πρώτες επιχειρήσεις που δέχτηκαν Bitcoin, με έναν πελάτη να αγοράζει μια μπίρα τον Μάιο του 2011.

Δυστυχώς το πρωτοποριακό μπαρ έκλεισε τον Οκτώβριο του 2020 λόγω της πανδημίας.

Μένει να δούμε αν τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον ή βολβοί από τουλίπες όπως συνεβη στην μεγάλη ομώνυμη ιστορική οικονομική κρίση

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις