Δύο νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:

-Η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για ένα ακόμη μήνα, το Φεβρουάριο
και ότι

-Επεκτείνονται και θα καταβάλλονται κανονικά για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Στα 500 ευρώ το πρόστιμο

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον περιορισμό της πανδημίας από τα 300 ευρώ αυξάνεται στα 500 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «η οικονομία δοκιμάζεται» και εξήγησε πως «για να χρηματοδοτούμε την Υγεία, χρειάζεται και μια υγιής οικονομία». Κατέστησε σαφές πως «κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος» είπε και εξήγησε: «Δώσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020, σχεδόν το 15% του ΑΕΠ. Σχεδόν 700.000 επωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν είδαμε καμία επιβάρυνση στο συνολικό ισοζύγιο της απασχόλησης. Δώσαμε προτεραιότητα στην προστασία των θέσεων απασχόλησης, αυτή η πολιτική αποδίδει. Να μην ξεχνάμε πως από την 1/1 πολλά νοικοκυριά θα δουν αύξηση του εισοδήματος τους από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση ασφαλιστικών εισφορών».

Άνοιγμα της αγοράς με μεγαλύτερα πρόστιμα – επέκταση επιδομάτων ανεργίας και επιδότησης ενοικίου με 80% για έναν ακόμη μήνα

Σε σχέση με το click away ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Το click away ή παράδοση εκτός δούλεψε. Ανακούφισε σημαντικά το εμπόριο. Προφανώς και δεν μπορεί να αποτελεί υποκατάστατο για το πλήρες άνοιγμα της αγοράς. Όμως για μία σειρά κλάδων δούλεψε, λιγότερο για άλλους κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση και όλα αυτά θα τα λάβουμε υπόψιν μας και σε συνεννόηση με τους ειδικούς θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το πως μπορούμε σταδιακά να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι έτοιμη εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις