Το ψηφιακό νόμισμα κέρδιζε νωρίτερα έως και 3,6%, στα 49.913 δολ. στην Ασία, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg. Η αλματώδης άνοδος του Bitcoin, παρά το ευμετάβλητο της τιμής του, το έχει καταστήσει πιο επωφελή επένδυση σε σχέση με πιο παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία, όπως οι μετοχές, ο χρυσός και τα εμπορεύματα και ενώ οι περισσότεροι φοβούνται ότι είναι φούσκα αυτό ανεβαίνει διαρκώς.

Η άνοδος του Bitcoin ενισχύθηκε πρόσφατα κι από την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, μεταξύ άλλων από την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, η οποία αγόρασε πρόσφατα ποσότητα αξίας 1,5 δισ. δολ., με τη συζήτηση ωστόσο για το κατά πόσον τα κρυπτονομίσματα είναι επικίνδυνη επένδυση να συνεχίζεται, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απωλειών για τους επενδυτές, λόγω σπεκουλαδόρικης δραστηριότητας.

“Το ευμετάβλητον της τιμής του Bitcoin αναμένεται να συνεχιστεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα”, αναφέρει ο Mike McGlone, στέλεχος στρατηγικής εμπορευμάτων στο Bloomberg Intelligence, σημειώνοντας παράλληλα ότι μια τιμή κοντά στα 100.000 δολάρια αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο για το κρυπτονόμισμα.

Επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley εξετάζει την πιθανότητα να επενδύσει στο Bitcoin, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του ζητήματος τα οποία επικαλείται το Bloomberg. Στον Καναδά, οι αρχές ενέκριναν τη δημιουργία του πρώτου βορειοαμερικανικού Bitcoin ETF.

H BNY Mellon, η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανέφερε πρόσφατα ότι διαμορφώνει πλατφόρμα για διαχείριση παραδοσιακών, αλλά και ψηφιακών asset. Η δε Mastercard σχεδιάζει να επιτρέψει στους κατόχους καρτών της να συναλλάσσονται σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα μέσω του δικτύου της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις