Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Μοιράζοντας δωρεάν προϊόντα, λαχανικά και φρούτα στον κόσμο και έχοντας μαύρες σημαίες στους πάγκους τους οι πωλητές λαϊκών αγορών στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Οι πωλητές έστησαν κανονικά τους πάγκους τους στην οδό Κλεάνθους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης, αντιδρώντας στην πρόταση νόμου της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, με τους προέδρους των Ομοσπονδιών της χώρας να βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τον αρμόδιο υπουργείο.

Οι πωλητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και φώναξαν συνθήματα υπέρ του λαϊκού χαρακτήρα των ανοιχτών αγορών.

Οι πωλητές αντιδρούν στις προτάσεις του νόμου να ανοίξει το παράθυρο όπως λένε σε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων να αποκτούν άδειες μέσα από πλειστηριασμούς που θα γίνονται, οδηγώντας έτσι, σύμφωνα με τον Γιώργο Λαβίδα πρόεδρο του σωματείου παραγωγών νόμου Θεσσαλονίκης στον αφανισμό των μικρών παραγωγών που έχουν λίγα στρέμματα.

Οι παραγωγοί λένε «ναι» στον εκσυγχρονισμό του υπαίθριου εμπορίου αλλά χωρίς να χαθεί ο χαρακτήρας των αγορών αυτών που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες κυρίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και κυρίως να μείνουν στα χέρια των παραγωγών και να μην περάσουν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Παρούσα στη διαμαρτυρία ήταν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου η οποία υπερασπίστηκε το λαϊκό χαρακτήρα των αγορών ενώ το παρών έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις