Στην τρίτη θέση της κατάταξης των δισεκατομμυριούχων βρέθηκε ο Έλον Μασκ μετά την πτώση των μετοχών της Tesla, μετά από δυστύχημα, με δύο νεκρούς, που επέβαιναν σε φερόμενο ως αυτοκινούμενο όχημα της εταιρείας. Η περιουσία του μεγιστάνα μειώθηκε κατά 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Tesla έπεσαν περίπου 6%.

Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν τη χαμηλότερη τιμή τους με 694,82. Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, στο κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, κάθε μετοχή της εταιρείας του Μασκ ήταν στα 739,78 δολάρια περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της Yahoo Finances. Αυτό έδινε στον Μασκ καθαρή αξία 174,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes Billionaires.

Έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έπεσε στην τρίτη θέση στη λίστα και έδωσε τη δεύτερη θέση στον Γάλλο μεγιστάνα Bernard Arnault, ιδιοκτήτη του ομίλου LVMH, με περιουσία 180,300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην κορυφή είναι ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται περίπου στα 195 εκατομμύρια δολάρια.

To δυστύχημα συνέβη σε έναν αυτοκινητόδρομο βόρεια του Χιούστον στο Τέξας. Ένα αυτοκίνητο Tesla Model S του 2019 έχασε τον έλεγχο σε μία στροφή, έπεσε σε ένα δέντρο και έπιασε φωτιά. Οι υπηρεσίες διάσωσης βρήκαν τα πτώματα δύο ανδρών ηλικίας 59 και 69 ετών, το ένα στο κάθισμα του συνοδηγού και το άλλο στο πίσω κάθισμα.

Οι Aρχές δήλωσαν ότι ήταν «99,9%” σίγουροι ότι κανείς δεν οδηγούσε το όχημα τη στιγμή της σύγκρουσης», γεγονός που οδήγησε στην υπόθεση ότι το Tesla θα είχε ενεργοποιήσει τη λειτουργία «Autopilot» ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Οι ομάδες διάσωσης χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, καθώς η μπαταρία λιθίου υψηλής τάσης του Tesla συνέχισε να αναζωπυρώνεται, ακόμη και μετά την κατάσβεση της αρχικής πυρκαγιάς.

Ο Έλον Μασκ απάντησε σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, αρνούμενος ότι η συντριβή του Tesla οφειλόταν στο «Autopilot».

«Τα αρχεία δεδομένων, που έχουν ανακτηθεί μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι ο αυτόματος πιλότος δεν ήταν ενεργοποιημένος και ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν διέθετε την ειδική λειτουργία FSD», έγραψε ο Μασκ αναφερόμενος στην πλήρη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης (FSD).

«Επίσης, η χρήση του τυπικού αυτόματου πιλότου θα απαιτούσε την ενεργοποίηση της ένδειξης για τις ειδικές οδικές λωρίδες, που δεν είχε αυτός ο δρόμος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις