Όπως αναφέρει το Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα απαγορεύσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις εταιρείες πληρωμών και τις εταιρείες διαδικτύου να διευκολύνουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και θα ενισχύσει την παρακολούθηση των κινδύνων που ενέχουν τέτοιες δραστηριότητες.

Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς μέτρων ενάντια στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Δέκα κινεζικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι θα συνεργαστούν στενά για να ασκηθεί πίεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας υπογράμμισε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στις αγορές ως παραδοσιακά νομίσματα καθώς δεν έχουν παραστατική μορφή ώστε μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά, συνεπώς όλες οι συναλλαγές που γίνονται με αυτά, ακόμη και οι συναλλαγές με το εξωτερικό, δεν έχουν νομική βάση. Απαγόρευσε επίσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες πληρωμών και διαδικτυακές εταιρείες να διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η κυβέρνηση «θα περιορίσει αποφασιστικά την κερδοσκοπία εικονικών νομισμάτων και τις συναφείς χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες προκειμένου να προστατεύσει τις περιουσίες των ανθρώπων και να διατηρήσει την οικονομική, χρηματοπιστωτική και κοινωνική τάξη», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Εξάλλου η αρμόδια Επιτροπή της Κίνας για τον οικονομικό σχεδιασμό, ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει θέσει άμεσο στόχο να σταματήσουν οι εξορύξεις για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων και πως αυτή η απόφαση θα την βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στο κόκκινο τα κρυπτονομίσματα στις αγορές

Λίγο αφότου η κεντρική τράπεζα της Κίνας χαρακτήρισε «παράνομες» όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, το bitcoin υποχώρησε 5,8% στα 42.290 δολάρια, με τα μικρότερα νομίσματα που συνήθως κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Το Ether σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 8% και το XRP κατά 7%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις