Την απορρόφηση κατ’ ελάχιστον του 15% του κόστους προμήθειας στο φυσικό αέριο αποφάσισε η εταιρεία Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σε συνέχεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Φυσικό αέριο

Reuters

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σε συνέχεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας, και με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της οποίας αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία, ανακοινώνει ότι προχωρά άμεσα στην απορρόφηση κατ’ ελάχιστον του 15% του κόστους προμήθειας στο φυσικό αέριο.

Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της.

Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στη σημαντική πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας της χώρας, παραμένει πιστό στο όραμά του να λειτουργεί με υπευθυνότητα και διαφάνεια προς όφελος των καταναλωτών.

Φυσικό αέριο: «Πετάει» με 115%

Σε υπερδιπλασιασμό του κόστους θέρμανσης για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο οδηγεί η ενεργειακή κρίση και το ξέφρενο ράλι των τιμών στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς TTF.

Αν και η τιμή του φυσικού αερίου αποκλιμακώθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στα 83 ευρώ την μεγαβατώρα στο χρηματιστήριο του Ρότερνταμ, μετά τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψε τα προηγούμενα 24ωρα αγγίζοντας τιμές πάνω όπως τα 110 ευρώ η μεγαβατώρα, πάλι παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ.

Αρκεί να αναφερθεί πως τον Οκτώβριο του 2020 η τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς TTF ήταν στα 15 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στα 83 ευρώ την μεγαβατώρα, αφού τις προηγούμενες μέρες είχε ξεπεράσει τα 110 ευρώ. Η αύξηση κυμαίνεται στο 450%.

Με βάση αυτή την εκρηκτική ανατίμηση, τα περίπου 500.000 νοικοκυριά που έχουν «απεξαρτηθεί» από το πετρέλαιο και χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για την θέρμανσή τους θα βάλουν φέτος βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις