Η Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) της Αγοράς Επόμενης Ημέρας για την Τρίτη 19 Οκτωβρίου κατέγραψε νέο ρεκόρ στα 253.33 ευρώ ανά μεγαεπίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο στην Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Στη διάρκεια του 24ώρου, η υψηλότερη τιμή έφθασε στα 344 ευρώ ανά μεγαβατώρα (στις 20:00 ώρα Ελλάδας) και η χαμηλότερη στα 188,05 ευρώ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στη συνολική ζήτηση διαμορφώθηκε στις 302,22 γιγαβατώρες, ήτοι μειωμένη κατά 1% από την προηγούμενη μέρα.

Όσον αφορά στο ενεργειακό μείγμα, το φυσικό αέριο κατέχει το 47%, οι ΑΠΕ ΤΟ 29%, τα υδροηλεκτρικά 9% όπως και οι εισαγωγές 9%, ενώ τέλος, ο λιγνίτης κατέχει ποσοστό 7%, με τις εξαγωγές να φθάνουν στις 16.717 μεγαβατώρες και τις εισαγωγές στις 13.094 MWh.

Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση της Alco καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Στην ερώτηση εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους τον χειμώνα, το 68% των Ελλήνων απαντά «δύσκολα«, το 13% πως «δεν θα μπορέσει» και μόλις το 15% πως θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Επιπλέον, το 43% υποστηρίζει πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, είναι «σωστά, αλλά δεν επαρκούν», το 34% τα θεωρεί «λανθασμένα» και μόλις το 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

Εν κατακλείδι, το 77% των ερωτηθέντων κρίνει ως πολύ λίγα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της ALCO.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις