Το ΔΝΤ προέτρεψε το Πεκίνο να κινηθεί προς περισσότερο στοχευμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του Covid-19, επικαλούμενo τον αντίκτυπο στους πολίτες και την οικονομία της Κίνας, αλλά και στη διεθνή οικονομίου. Η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κάλεσε το Πεκίνο να τερματίσει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στην πανδημία και τα αυστηρά lockdown που επιβάλλει.

«Είναι καιρός η Κίνα να απομακρυνθεί από τα μαζικά lockdown και να προχωρήσει σε μια πιο στοχευμένη προσέγγιση για τον Covid-19», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Associated Press η Γκεοργκίεβα. Εξήγησε, δε, ότι η αλλαγή της σκληρής αυτής πολιτικής θα αμβλύνει τον αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση και επισιτιστικά προβλήματα.

Στην Κίνα, οι σφοδρές διαμαρτυρίες ξέσπασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και το Χονγκ Κονγκ.  Οι Αρχές δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι υποχώρησης από τη βασική στρατηγική της “μηδενικής ανοχής”, που έχει οδηγήσει σε κατ’ οίκον περιορισμό εκατομμύρια ανθρώπους επί μήνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις