Μία μεγάλη βουτιά έχουν καταγράψει οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και παρά τη χθεσινή άνοδο κοντά στο 5% , το Brent παραμένει σχεδόν 10 δολάρια κάτω από τα επίπεδα που ήταν στις αρχές του μήνα.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα οι λιανικές τιμές πετρελαίου και βενζίνης όχι μόνον δεν παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις αλλά χθες οι τιμές, σε diesel κίνησης και βενζίνη κινήθηκαν ανοδικά!

Στην Αττική η τιμή της βενζίνης έχει αρχίσει να τσιμπάει 1 με 2 λεπτά καθημερινά και πλέον σε πολλά πρατήρια αγγίζει το 1,9 ευρώ το λίτρο ενώ σε κάποια υπερβαίνει και αυτό το επίπεδο.

Οι παράγοντες της αγοράς και με δεδομένη την αλλαγή τάσης που υπάρχει διεθνώς, έστω και αν αυτή μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, εκτιμούν ότι έρχονται σημαντικές ανατιμήσεις στην αγορά. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι τιμές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν παγιωθεί σε αυτά τα επίπεδα και δεν επηρεάζονται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, αυτό τείνει να αλλάξει και ενόψει μάλιστα του Πάσχα, όπου και αναμένεται αύξηση της κατανάλωσης. Τώρα πάντως η κατανάλωση καταγράφει σημαντική πτώση, τόσο σε σχέση με πέρυσι, όσο και σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις