Ξαναβάφτηκαν οι τοίχοι της Νομικής - «Τα συνθήματα δεν ήταν στο κυλικείο», λέει το ΕΚΠΑ
Το Πανεπιστήμιο διευκρινίζει ότι οι φωτογραφίες που διακινήθηκαν αρχικά δεν προέρχονται από το ανακαινισμένο κυλικείο.

Με άμεσες ενέργειες το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχώρησε στην αποκατάσταση των τοίχων στη Σχολή Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
Σε ανακοίνωση της Σχολής διευκρινίζεται ότι υπήρχαν γραμμένα συνθήματα σε τοίχους διπλανού κτιρίου και όχι του κυλικείου, τα οποία στα πλαίσια των εργασιών που γίνονται για τη συντήρηση και αναμόρφωση των χώρων, βάφτηκαν επιμελώς και αποκαταστάθηκαν πλήρως από τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου.



Αναφορικά με δημοσιεύματα της Παρασκευής που έκαναν λόγο για αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους του πρόσφατα ανακαινισμένου κυλικείου του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών διευκρινίζουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς οι φωτογραφίες που διακινήθηκαν αφορούσαν διπλανό κτίριο και όχι το πρόσφατα ανακαινισμένο κυλικείο.

Η είσοδος της σχολής χωρίς μπάρες

Η είσοδος με μπάρες

Συνθήματα υπέρ των καταλήψεων
Σημειώνεται πως σε πλάνα που μετέδωσε το Star, χθες, Παρασκευή, 30 Μαΐου φαίνονται οι τοίχοι του κυλικείου να είναι γεμάτοι συνθήματα που καταφέρονται κατά της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της αστυνομίας. Όπως φαίνεται, οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.
«Αυτό που έγινε είναι τραγικό και αδιανόητο. Δείχνει εσωτερική αναταραχή και παράλληλα αδυναμία του πανεπιστημίου να προφυλάξει τις εγκαταστάσεις του, όχι με αστυνομική παρουσία αλλά με ένα σωστό σχέδιο ασφάλειας και εσωτερικής φύλαξης», σχολίασαν για τις εικόνες κύκλοι καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπενθυμίζουμε ότι ήταν 17 Μαΐου όταν το Flash έκανε αυτοψία στον χώρο του ισόγειου κυλικείου στο προαύλιο της Νομικής Σχολής, λίγες ημέρες μετά την εκκένωση της πολυετούς κατάληψης από την αστυνομία.
Το κτίριο ήταν φρεσκοβαμμένο και καθαρό, καθώς είχαν απομακρυνθεί πανιά, πανό και σκουπίδια. Επίσης είχε ευπρεπιστεί και ο περιβάλλων χώρος και οι χώροι της κατάληψης είχαν καθαριστεί. Για λίγο, όμως, όπως αποδείχθηκε στην πράξη...