Γκολντεν μπόις: Μισθός 8.314 ευρώ αντί  4.600 ευρώ που προβλέπονταν για τα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων πέρασε με βραδινή τροπολογία στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Θέσπιση υπέρογκων αμοιβών είχαμε τον περασμένο Ιανουάριο σε στελέχη της ΔΕΗ, λίγο πριν επιβληθούν στους καταναλωτές  αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μάλιστα το θέμα είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα των μισθών της ΕΔΕΥ, αναφέρθηκε κι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που δήλωσε πως «την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης μίλησε για ξεκάθαρη, στρατηγική επιλογή του Μαξίμου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές της προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα – ή μάλλον τίποτα – για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης».