Περίπου 90 αρμυρίκια στο Μαρμάρι της Εύβοιας ξερίζωσε ο δήμαρχος αφήνοντας το λιμανάκι γυμνό. Η δικαιολογία των αρχών για το κόψιμο ήταν η αποφυγή του συνωστισμού εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπή των δέντρων προηγήθηκε και ο δήμος ύστερα από δεκάδες παράπονα επικαλέστηκε τον συνωστισμό.

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Τζαβέλλα, στήριξε την κίνηση του δημάρχου και έγραψε στο twitter: «Πολύ καλά έκανε! Όταν περάσει ο κίνδυνος, θα αναστηθούν ξανά τα αρμυρίκια. Τα θύματα του κορονοϊού δεν ανασταίνονται».

Από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι της Εύβοιας έχουν δημιουργήσει blog ήδη από τον Απρίλιο το οποίο φέρει την επωνυμία Φίλοι Μαρμαρίου Ευβοίας, μέσω του οποίου εκφράζουν την άποψη και κατά βάση την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή,όπως επίσης και για την ενημέρωση του Δημάρχου για το θέμα της ανάπλασης.

Η ανάπλαση στο Μαρμάρι

Η ανάπλαση του Μαρμαρίου ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες. Το έργο αυτό που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα εκτελεστεί σε χώρο του ΟΛΝΕ, συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε τον Απρίλη του 2019. Σύμφωνα με το μπλογκ «Εύβοιας Φίλοι«, για να μη “κλείσει” η παραλία κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου και Ανάδοχου να ξεκινήσουν οι εργασίες στις 30 Σεπτέμβρη 2019. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ενώ ο εργολάβος (ο οποίος σημειωτέο ανέλαβε το έργο με έκπτωση 55% ήτοι σε αρχικό προϋπολογισμό 1.100.000Ε ανέλαβε το έργο με 520.000 Ε) στις 10 Οκτωβρίου 2019 κατέθεσε στο Γραφείο του Δημάρχου – σε προσοχή του Προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών, πρωτοκολλημένη Δήλωση διακοπής εργασιών, μετακυλίοντας ευθύνες στο Δήμο για χρονική καθυστέρηση (μετά από δύο χρονικές μεταθέσεις) και μη παράδοση ελεύθερου και από κατασκευές – του χώρου του εργοταξίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις