Με υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους μπορεί να ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες μέχρι και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αιτία για αυτή την ξαφνική καλοκαιρία είναι ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «Ωμέγα» εμποδιστής. Είναι δηλαδή ένα πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων το οποίο λαμβάνει τη μορφή του κεφαλαίου γράμματος Ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου και το οποίο θα εγκατασταθεί πάνω από τη χώρα μας.

Αυτό θα εμποδίσει τις κακοκαιρίες να κινηθούν προς τη χώρα μας κι έτσι θα αναγκαστούν να κινηθούν γύρω από αυτό και βορειότερα δηλαδή χαρίζοντάς μας έναν ήπιο καιρό. Πρόκειται δηλαδή σχηματικά για μια ομπρέλα προστασίας πάνω από την χώρα μας.

Βέβαια, ακόμα έχουμε Φεβρουάριο και είναι δεδομένο πώς ο καιρός θα έχει πολλά… «γυρίσματα» ακόμα με κρύο και βροχές. Έτσι, όλο το σκηνικό που περιγράψαμε παραπάνω δεν θα διαρκέσει πολύ καθώς αυτή η «ομπρέλα» θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά και από Δευτέρα θα επικρατήσει καιρός τύπου «ΠΙ». Αυτό σημαίνει ότι θα βρέχει σε δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο facebook για το καιρό των επόμενων ημερών

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις