Στο επεισόδιο της Κυριακής 9 Μαΐου του σόου «Survivor», που αναμεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, δόθηκε ως «έπαθλο» στους νικητές παίκτες η επίσκεψή τους σε ένα… δελφινάριο στο Πούντα Κάνα, που λειτουργεί στον Άγιο Δομίνικο, με το Κόμμα για τα Ζώα να αντιδράει μέσω ανακοίνωσης.

Κόμμα για τα ζώα κατά ΣΚΑΪ για τα δελφίνια – Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

Πρόκειται για μια εντελώς απαράδεκτη ενέργεια, που στέλνει λάθος μηνύματα σε εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, καθώς:

  • Στα λεγόμενα «δελφινάρια», τα δελφίνια ζουν αιχμάλωτα, σε αφύσικες συνθήκες. Η «εκπαίδευσή» τους συνιστά μια κακοποίηση διαρκείας. Αυτός είναι ο λόγος που παρόμοιες εγκαταστάσεις και θεάματα έχουν απαγορευτεί σε πολλές πολιτισμένες χώρες, και συνεχίζουν να απαγορεύονται σε ολοένα και περισσότερες.
  • Προκειμένου να συλληφθούν τα δελφίνια που προορίζονται για τα δελφινάρια, δολοφονούνται πολύ περισσότερα!
  • Οι πληθυσμοί των δελφινιών που ζουν ελεύθερα έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρότατα η οικολογική ισορροπία πολλών θαλασσίων οικοσυστημάτων.

Αυτό που οφείλουν να κάνουν τα μέσα ενημέρωσης είναι να ενθαρρύνουν την προστασία των ζώων και της φύσης και όχι να προβάλλουν τα αίτια της καταστροφής τους!

Κόμμα για τα ζώα κατά ΣΚΑΪ για τα δελφίνια

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα καλεί την παραγωγή του Survivor και την τηλεόραση του Σκάι να αποδεχθούν δημόσια το λάθος τους, και να ενημερώσουν για αυτό με ειλικρίνεια και παρρησία τους τηλεθεατές. Θα μπορούσε μάλιστα, αντί ενός επεισοδίου του Survivor, να προβληθεί από το κανάλι το ντοκιμαντέρ Seaspiracy ή μια ειδική ενημερωτική εκπομπή για την προστασία της θάλασσας. Θα συνέβαλε έτσι ο Σκάι στην ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στους κινδύνους που διατρέχει ο μεγαλύτερος πλούτος της ανθρωπότητας και της πατρίδας μας, οι θάλασσές μας!

Από το κόμμα για τα ζώα, η ανακοίνωση για τα δελφίνια κατά ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις