Η ψυχρή μάζα από τη Ρωσία επηρεάζει σήμερα τη χώρα μας με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σημαντική είναι η ενίσχυση των βοριάδων σε αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη, αλλά και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ανατολικές και νότιες, όπως η ανατολική Στερεά, η ορεινή Στερεά, η Εύβοια, η Πελοπόννησος και περιοχές της δυτικής-νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Η πτώση της θερμοκρασίας, θα επηρεάσει τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τις περισσότερες περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, από τη δυτική Μακεδονία, το Ιόνιο, μέχρι και τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, την Αττική, την Εύβοια και τη Θεσσαλία, θα έχει πυκνή συννεφιά μέχρι και το απόγευμα, η οποία θα δώσει τοπικές βροχές από την αρχή της ημέρας, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής και της βόρειας Στερεάς, τα ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και στα υπόλοιπα ορεινά βορειοδυτικά τμήματα, δηλαδή αυτά της δυτικής Μακεδονίας και τα βορειότερα ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Η Αττική θα έχει συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη από τις πρωινές ώρες, χωρίς όμως ιδιαίτερα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη, θα βρέξει ασθενώς τις πρωινές ώρες κυρίως στις πιο δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, οι νεφώσεις θα έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Από το απόγευμα και μετά, ο καιρός θα ανοίξει σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα. Τοπικά αναμένεται να βρέξει στα κεντρο-βόρεια τμήματα της Εύβοιας και την βορειοανατολική Στερεά, κυρίως τη Βοιωτία.

Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα ανέλθουν ξανά στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, κυρίως στα νότια τμήματά του.

Την Παρασκευή, θα σύννεφα θα βρίσκονται μόνο στην ανατολική χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη. Εξαιτίας του βοριά, από την Πέμπτη το βράδυ και μετά θα έχουμε τοπικές βροχές στη βορειοανατολική Κρήτη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και θα ανέλθουν στα 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα έχει συννεφιές στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και από το δεύτερο μισό του Σαββάτου μέχρι το βράδυ θα έχει βροχές στο Ιόνιο και τις πιο δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Επίσης, θα το γυρίσει σε νοτιά και έτσι η υγρασία θα αυξηθεί ξανά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανάλογες θα είναι οι συνθήκες την Κυριακή, με αισθητό κρύο τη νύχτα και το πρωί στις περισσότερες ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, από την Κυριακή και μετά αναμένεται η έλευση μιας ψυχρής αέριας μάζας από τα βόρεια, η οποία θα ρίξει περαιτέρω τη θερμοκρασία, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

SADs

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις