Πτώση της θερμοκρασίας, παγετός και χιόνια ακόμη και στις Κυκλάδες τις επόμενες μέρες θα έχουμε, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το ξημέρωμα της Παρασκευής δεν αποκλείεται χιονόστρωση στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη επίσης θα έχουμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, ενώ μπόρες χιονιού και χιονόνερου θα έχουμε στη Θεσσαλία. Καταιγίδες θα έχουμε στα κεντρικά και στα νότια ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε τοπικά φαινόμενα σε Στερεά και Εύβοια αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ θα έχουμε μπόρες στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο όπως και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 12 στα κεντρικά, στους 6 με 11 στα βόρεια στους 10 με 12 στα ανατολικά και στους 15 στα νότια.

Στην Αττική, θα έχουμε πέρασμα συννεφιάς με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά και προς το ξημέρωμα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε λιακάδα και θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

Το Σάββατο, φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου με χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 12 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Την Κυριακή, αναμένονται σε Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική χιονοπτώσεις και μάλιστα χρειάζεται προσοχή. Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στα κεντρικά στους 9 στα κεντρικά, στους 2 με 7 στα βόρεια και στους 12 βαθμούς στα νότια.

Τη Δευτέρα φαινόμενα θα έχουμε στις ίδιες περιοχές καθώς θα παραμείνουν τα χιονοσύννεφα. Η θερμοκρασία στους 6 βαθμούς στα κεντρικά, στους 0 έως 4 στα βόρεια και στους 8 στα νότια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις