Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή για κατασκευή του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer

Μετά τη ματαίωση των σχεδίων της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τον δήμο του Hoogeveen, για την κατασκευή της νέας μονάδας γιαουρτιού.

Η εταιρεία της οικογένειας Φιλίππου αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια ανέγερσης νέας παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο, μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και έκτοτε βρισκόταν σε αναζήτηση νέας τοποθεσίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης η κατασκευή του εργοστασίου στο Hoogeveen αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2022. Η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 250 θέσεις εργασίας.

Στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen το νέο εργοστάσιο

Το εργοστάσιο της εταιρείας θα κατασκευαστεί στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen στην Ολλανδία και ήδη έχει υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.

Η ΦΑΓΕ είναι η πρώτη εταιρεία που βρίσκεται στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer.

Η βιομηχανική περιοχή Hoogeveen δεν διαθέτει ακόμη την απαραίτητη υποδομή, όπως αποχετευτικό σύστημα. Ένας νέος αγωγός πίεσης, μήκους 8 χιλιομέτρων, πρέπει να κατασκευαστεί από το Riegmeer μέχρι τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Echten για να διευκολυνθεί η ΦΑΓΕ.

Η εταιρεία όπως δηλώνει συνεργάζεται στενά στενά, μεταξύ άλλων, με τη NOM (www.nvnom.com), την NFIA (www.investinholland.com), την επαρχία Drenthe (www.provincie.drenthe.nl), την επιτροπή ύδατος (Waterschap Drents Overijsselse Delta (www.wdodelta.nl), το WMD (www.wmd.nl), το NV RENDO (www.rendogroep.nl) και τον δήμο του Hoogeveen (www.hoogeveen.nl) για την υλοποίηση της νέας της μονάδας παραγωγής, η οποία εκτιμά ότι θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις