Το 2022 που αναμένεται να είναι από τις πιο ανταγωνιστικές των τελευταίων ετών για τον τραπεζικό κλάδο και  η Alpha κοινοποιεί το όραμά της που όπως το περιγράφει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης. Δεν είναι άλλο από μια τράπεζα με ισχυρά επίπεδα κερδοφορίας, που επιδιώκει να οικοδομήσει μία νέα σχέση με την κοινωνία, στηρίζοντας ενεργά την πρόοδο πολιτών και επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Ομίλου, μέσω επιστολής του με αφορμή το νέο έτος, ο CEO της τράπεζας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «οφείλουμε να αναδείξουμε την Alpha Bank σε έναν χρηματοπιστωτικό φορέα που θα είναι πλήρως συντονισμένος με τη δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία, θα στηρίζει ενεργά την πρόοδο των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα κάνει υπερήφανους όσους εργάζονται σε αυτόν και, τελικά, θα αποτελεί τον πλέον ελκυστικό εργοδότη για ταλαντούχους νέους και νέες». Προσθέτει δε πως «για την Alpha Bank αυτή η αλλαγή δεν επιβάλλεται από τη συγκυρία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή, απότοκο της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με το προσωπικό μας».

Επίσης διευκρινίζει ότι «για την Alpha Bank αυτή η αλλαγή δεν επιβάλλεται από τη συγκυρία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή, απότοκο της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με το προσωπικό μας». Άλλωστε, όπως τονίζει, η τράπεζα έχει την ικανότητα να στραφεί αποφασιστικά στο αύριο και να διαχειρίζεται τις εξελίξεις ως ευκαιρίες και όχι ως απειλές, όπως επιβεβαιώθηκε στον απόηχο μίας απαιτητικής, αλλά και επιτυχημένης χρονιάς.

Απολογισμός 2021  για την Alpha Bank

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, σημειώνει πως «οι οικονομικές κρίσεις της περασμένης δεκαετίας και η πανδημία μας έχουν κάνει πιο δυνατούς και πιο ανθεκτικούς. Καταφέραμε, έτσι, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος» και αναφέρει σειρά ορόσημων, όπως:

  • Η ολοκλήρωση σειράς σύνθετων συναλλαγών, «ώστε η Τράπεζα να αφήσει πίσω την κληρονομιά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να περιορίσει τον δείκτη ΜΕΑ κατά Ευρώ 14 δισ. ή κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες».
  • Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αναπτυξιακού χαρακτήρα, Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από δώδεκα και πλέον έτη κρίσης, «κίνηση με την οποία επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως πρωτοπόρου των τραπεζικών εξελίξεων και σηματοδοτούμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει στη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και οι λοιπές κοινοτικές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες».
  • Η συνεχής και με συνέπεια επένδυση στις ψηφιακές δυνατότητες της τράπεζα, «ώστε να παρέχει αδιάλειπτες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά και να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα του ανταγωνισμού στο πεδίο των συναλλαγών».
  • Οι επιτυχείς νέες εκδόσεις «που αποδεικνύουν τη σταθερή εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στο στρατηγικό πλάνο της τράπεζας».
  • Η πραγματοποίηση επιχειρησιακών αλλαγών και τομών για την αποφασιστική βελτίωση των προοπτικών κερδοφορίας της Alpha Bank.
  • «Η στρατηγική μας συμμαχία με την Generali στον τομέα του bancassurance, τη Nexi στο merchant acquiring και την εκκαθάριση πληρωμών, την Davidson Kempner/Cepal στη διαχείριση των ΜΕΑ, την EBRD σε σειρά από χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας και, σύντομα, μέσω του Project Skyline στον κλάδο του real estate, αποτελούν κινήσεις που βελτιώνουν την τεχνογνωσία μας, αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας και διαφοροποιούν τις πηγές εσόδων για τον Όμιλό μας» σημειώνει ο κ. Ψάλτης.
  • Επίσης, «η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της αξίας της μέχρι σήμερα παρουσίας της Alpha Bank στη χώρα, αλλά και βάση για μία αμοιβαία επωφελή εμπορική συνεργασία με τον τραπεζικό Όμιλο OTP σε αγορές, στις οποίες δεν διατηρούμε παρουσία, αλλά δραστηριοποιούνται πελάτες της τράπεζας».

Κλείνοντας το μήνυμά του προς το προσωπικό του Ομίλου, ο κ. Ψάλτης υπογραμμίζει πως «είναι κοινή η προσπάθεια να οικοδομήσουμε μία τράπεζα εξωστρεφή και καινοτόμο, μία τράπεζα που, μέσα από την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, θα βελτιώνει διαρκώς τα επίπεδα παραγωγικότητας και κερδοφορίας και θα δημιουργεί αξία για το προσωπικό και τους μετόχους μας» και προσθέτει: «σε ένα έτος εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων, απαιτείται να επιδείξουμε ακόμη μεγαλύτερη πρωτοβουλία, προνοητικότητα και ταχύτητα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις