Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής για διεύρυνση των εργασιών της μέσω συνεργασιών στο χώρο του fintech, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την Epsilon Net και τον βασικό της μέτοχο, για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, καθώς και για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην εταιρεία.

Ειδικότερα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) που προβλέπει τη σύναψη μακροχρόνιας, αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON NET και ΕΤΕ με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών & προϊόντων στους τομείς του Business Software, του fintech , της αυτοματοποίησης των ηλεκτρονικών πληρωμών (payments) καθώς και την ευρύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των εφαρμογών ERP της EPSILON NET με τα συστήματα της ΕΤΕ, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

H διάθεση τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων θα απευθύνεται στις 125.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON NET, στους 120.000 μικρομεσαίους πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα.

Με σκοπό την ευθυγράμμιση των κινήτρων σε αυτό τον κοινό στόχο, η ΕΤΕ θα γίνει μέτοχος μειοψηφίας στην EPSILON ΝΕΤ. Συγκεκριμένα, το MoU με το βασικό μέτοχο κ. Ιωάννη Μίχο προβλέπει την απόκτηση από την ΕΤΕ μειοψηφικού ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET που κατέχει ο βασικός μέτοχος, σε τιμή €7.4/μετοχή (“Αρχική Συναλλαγή”) καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από τον ίδιο περαιτέρω ποσοστού7.5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η σύναψη των οριστικών συμβάσεων τελούν υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης και συμφωνίας επί των όρων των τελικών συμβατικών κειμένων καθώς και των προβλεπόμενων εποπτικών εγκρίσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Παύλος Μυλωνάς δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα αυτή στρατηγική συνεργασία που φέρνει την τραπεζική στη σύγχρονη, διεθνή πραγματικότητα. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις συνέργειες που προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ εταίρων που έχουν κοινούς στόχους και όραμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους. Η στρατηγική μας συνεργασία με την EPSILON NET αποτελεί ακόμη μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. με μία εταιρία που αποτελεί επιτομή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός μέτοχος της EPSILON NET, κ. Ιωάννης Μίχος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την στρατηγική μας συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Μια συνεργασία που έχει ως στόχο να μας δώσει την δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις (all in one solution) στις επιχειρήσεις-πελάτες μας, συνδυάζοντας τα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα της εταιρίας μας με τις λύσεις αυτοματοποίησης πληρωμών & εκτέλεσης συναλλαγών και τα σύγχρονα τραπεζικά συστήματα. Ευχαριστώ προσωπικά τη διοίκηση και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις