Μία καινούρια πόλη, το Σνέιλμπρουκ, στο Τέξας θέλει να δημιουργήσει ο Έλον Μασκ για τους εργαζόμενους των εταιρειών του, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η πόλη θα χτιστεί περίπου 50 χιλιόμετρα από το Όστιν, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, και πλησίον της μεγάλης έκτασης όπου γίνονται οι πυραυλικές δοκιμές της SpaceX.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και μια άλλη εταιρεία του Μασκ, η Boring Company, που ειδικεύεται στην κατασκευή σηράγγων. Το Σνέιλμπρουκ παίρνει το όνομά του από το σαλιγκάρι Γκάρι, τη μασκότ της Boring Company.

Η γειτονιά Snailbrook, στην κορυφή, κοντά σε ένα εργοτάξιο της Boring Co. Έγγραφα που κατατέθηκαν στο Bastrop County Commissioners Court τον Ιανουάριο, παραπάνω, δείχνουν σχέδια για 110 ακόμη σπίτια κοντά στη γη όπου βρίσκεται το Snailbrook.

Η σχεδιαζόμενη πόλη βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις Boring και SpaceX που βρίσκονται τώρα υπό κατασκευή. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ήδη μια ομάδα σπονδυλωτών κατοικιών, μια πισίνα, έναν υπαίθριο χώρο άθλησης και ένα γυμναστήριο, σύμφωνα με φωτογραφίες του Facebook και ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την πόλη. Πινακίδες που κρέμονται από στύλους έγραφαν «καλώς ήρθατε, snailbrook, tx, est. 2021».

Πρόκειται για ένα μεγάλο ξενοδοχείο καθώς οι εργαζόμενοι-ένοικοι θα πληρώνουν περίπου 800 δολάρια τον μήνα για ένα σπίτι με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, το οποίο θα εγκαταλείπουν σε 30 ημέρες αν παραιτηθούν ή απολυθούν. Συγκριτικά, σε κοντινές πόλεις ένα αντίστοιχο τριάρι κοστίζει 2.200 δολάρια τον μήνα. Θα υπάρχουν ακόμη χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά και πρότυπο σχολείο.

Για το Σνέιλμπρουκ έχει ήδη αγοραστεί μια έκταση περίπου 14 τ.χλμ., σύμφωνα με το κτηματολόγιο και τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα. Η έκταση είναι κοντά στον ποταμό Κολοράντο στον οποίο η Boring Company ζητά την άδεια να απορρίπτει χιλιάδες τόνους νερό από τις δραστηριότητές της τον χρόνο.

Δορυφορικές εικόνες για την κομητεία Travis από τον Ιανουάριο του 2022. Η κομητεία Bastrop είναι μια σύνθεση εικόνων από τον Ιανουάριο του 2022 και τον Νοέμβριο του 2022.

Μέσα στα σχέδια είναι να γίνει το Σνέιλμπρουκ πόλη και με τον νόμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, μια πόλη χρειάζεται τουλάχιστον 201 κατοίκους για να μπορέσει να υποβάλει αίτηση για ενσωμάτωση και στη συνέχεια έγκριση από δικαστή της κομητείας. Η κομητεία Bastrop δεν έχει λάβει αίτηση από τον κ. Μασκ ή καμία από τις οντότητες του, είπε μια εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις