Φωτιά σε Ανατολική Αττική: «Έχει καταλαγιάσει» το μέτωπο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Στην Ανατολική Αττική, η εικόνα είναι καλύτερη μετά τις πρώτες εναέριες ρίψεις.
Πρόβλημα υπάρχει λίγο βόρεια προς Καλύβια όπου τώρα γίνονται εναέριες ρίψεις. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς). Υπάρχουν μικροεστίες, ιδιαίτερα στη Φέριζα και στα Καλύβια.
«Παλεύουμε με τις αναζωπυρώσεις. Έχει καταλαγιάσει το μέτωπο. Τα κυριότερα θέματα είναι στο Πέτα, στην Σαρωνίδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός.
Το έργο των πυροσβεστών έκανε ακόμα πιο δύσκολο το γεγονός ότι οι άνεμοι - αν και σε μικρότερη ένταση - συνέχιζαν να φυσούν με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Ολονύχτια μάχη
Η μεγάλη αναζωπύρωση κατά τη διάρκειας της νύχτας στα Καλύβια σημειώθηκε στον οικισμό Στίπιζα.
Γύρω στη μία τα ξημερώματα, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να καίγονται κατοικίες.
Μέσα στη νύχτα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ άρχισαν εκ νέου να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κανείς μέσα στα σπίτια.
Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός
Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την περίμετρο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αρτοποιού το πρωί της Τρίτης, συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 230 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα ενώ είναι σε κινητοποίηση άλλα δύο.
Στις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις, δυνάμεις της Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της πολιτικής προστασίας και υδροφόρες των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην πυρκαγιά έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή τους -όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός- θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.