Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς δικαστές, που ερευνούν περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έθεσε υπόψη των Ελβετών συγκεκριμένα στοιχεία για την έρευνα που διενεργούν και η οποία στρέφεται κατά συγκεκριμένου τραπεζικού στελέχους.

Ο ερευνώμενος Ελληνοελβετός τραπεζικός είναι προφυλακισμένος στην Ελβετία για ενέργειες του που σχετίζονται με παράνομες πληρωμές από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται εξωχώρια εταιρεία μέσω της οποίας διακινήθηκαν ύποπτα χρηματικά ποσά, μέρος των οποίων φαίνεται να κατέληξαν σε λογαριασμούς της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Σταμάτη, Φραγκίσκο Ραγκούση, η κατάθεση της ήταν αποκαλυπτική, ενώ -όπως ανέφερε- η εντολέας του ζήτησε προστασία για τη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Άκη Τσοχατζόπουλου από τους Ελβετούς, τον Φεβρουάριο του 2014, ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε ερωτηθεί για συγκεκριμένο λογαριασμό της συζύγου του σε ελβετική τράπεζα, μέσω του οποίου, κατά τις ελβετικές και ελληνικές Αρχές, είχαν εμβαστεί χρήματα που σχετίζονται με τα TOR M1.

O κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται οποιαδήποτε σχέση του επίμαχου λογαριασμού της κ. Σταμάτη με παράνομες αμοιβές και έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που είχαν κατατεθεί σε αυτόν αφορούσαν καταβολή από ασφαλιστήριο συμβόλαιο της συζύγου του αλλά και του ίδιου.

Νωρίτερα, κατέθεσε στους Ελβετούς δικαστές η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γούντρουν Τσοχατζοπούλου, η οποία σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, προσκόμισε εξουσιοδότηση ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ώστε εάν εντοπιστεί χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της, οπουδήποτε στον κόσμο, να μεταφερθεί και να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις