Καταδικάστηκε οριστικά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, άνδρας των ΜΑΤ που επιτέθηκε αναίτια στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, στις 5 Οκτωβρίου του 2011. Είναι η πρώτη καταδίκη ενστόλου για βία κατά φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα.


Σημειώνεται πως η επίθεση είχε καταγραφεί από τον φακό του Γιάννη Μπεχράκη του Reuters και είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, αναφέρει:


“Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά απονέμεται οριστικά δικαιοσύνη για άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Στις 15 Ιουνίου 2015, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών επιβεβαίωσε την ενοχή του άνδρα των ΜΑΤ που είχε χτυπήσει βίαια στο πρόσωπο τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη κατά τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2011 στο Σύνταγμα.

Παρόλο που η ποινή είναι ελαφρότερη της ποινής που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, η πρώτη καταδίκη ένστολου για ανάλογο περιστατικό επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο καθεστώς ασυλίας που έχαιραν έως σήμερα τα μέλη ορισμένων αστυνομικών μονάδων”.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε επιβάλλει οκτάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή στον 27χρονο αστυνομικό, καθώς κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης, αθωώνοντάς τον για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις