Σαφέστατο μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραϊχ».

Τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας, και όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, παρατηρεί ότι είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.

«Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ», σημειώνει, ενώ απαντώντας στην ερώτηση, «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΕΕ, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit» επισημαίνει:

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κ. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ».


Συνέντευξη στην Κλάινε Τσάιτουνγκ

«Δεν θέλουμε να βρούμε μία λύση μόνον για να βρούμε μία λύση, κάτι που θα ήταν πολύ απλό. Θέλουμε να βρεθεί μία βιώσιμη συμφωνία προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε μία λύση για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας», τονίζει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Κλάινε Τσάιτουνγκ.

Στην ερώτηση για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να μην υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές στη διένεξη για το χρέος και η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη αφού κηρύξει χρεοκοπία, επισημαίνει ότι «οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επικίνδυνοι. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτούς τους κινδύνους. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, έως ότου βρεθεί μια έντιμη και δίκαιη λύση, που θα πληροί το κριτήριο της οικονομικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις