Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη η 87χρονη που το πρωί του Σαββάτου παρασύρθηκε από ένα διπλοπαρκαρισμένο ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίοι εκτελούσε οπισθοπορεία στην οδό Αλ. Σταύρου 25 στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του οχήματος, ένας 34χρονος, δεν αντιλήφθηκε την 87χρονη που εκείνη την ώρα διέσχιζε κάθετα το δρόμο, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει και μάλιστα να περάσει από επάνω της.

Ο οδηγός βγήκε αμέσως από το όχημά του, είδε τι είχε συμβεί και αμέσως μπήκε και πάλι στο αυτοκίνητο του κάνοντας μπροστά για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα.

Στο σημείο, μετά από μισή ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη γυναίκα, καθώς και η αστυνομία.

Ανακοίνωση ΕΚΑΒ για τον χρόνο ανταπόκρισης

Διευκρινίσεις σχετικά με την ανταπόκρισή του στο περιστατικό δίνει το ΕΚΑΒ, επισημαίνοντας ότι “ανταποκρίθηκε σε 3 λεπτά“, ενώ χαρακτηρίζει “ανακριβείς” τις αναφορές περί της 36λεπτης καθυστέρησης άφιξης του ασθενοφόρου.

Αναφέρει ότι το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε κλήση από σταθερό τηλέφωνο, σχετικά με το συμβάν, στις 10:48 και αφού έγινε η διαβίβαση στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, αυτό αφίχθη στο σημείο του συμβάντος (βάσει της επίσημης καταγραφής των κλήσεων του Συντονιστικού Κέντρου) στις 10:51 (χρόνος ανταπόκρισης 3 λεπτά).

Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται, η παραλαβή της τραυματισμένης ηλικιωμένης πραγματοποιήθηκε στις 10:54 και η διακομιδή της προς το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε στις 10:58.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις