Ένας 38χρονος συνελήφθη στον Βόλο για (-)γραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του. Εν τω μεταξύ ένας 39χρονος ημεδαπός από την Κέρκυρα κατηγορείται για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης του 38χρονου ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων, για κατοχή και διακίνηση υλικού (-)γραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο.

Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες εντός της Ελλάδας.

Μετά την ταυτοποίηση των διαχειριστών των ηλεκτρονικών ιχνών από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία ενός εκ των δραστών, του 38χρονου, στην πόλη του Βόλου.

Εκεί εξακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό (-)γραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Εν το μεταξύ η καταγγελία αποπλάνησης ενός ανήλικου παιδιού από έναν 39χρονο στην Κέρκυρα, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του νησιού.

Αναλυτικότερα, μετά την καταγγελία της μητέρας του ανήλικου, συνελήφθη από την Ασφάλεια Κέρκυρας ένας 39χρονος ημεδαπός με την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικου.

Ο άντρας οδηγήθηκε στον ανακριτή Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις