Έρημη πόλη η Αθήνα: Άδειοι οι δρόμοι σε Αθήνα και μεγάλα αστικά κέντρα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Όπως η Ανάσταση έγινε από τα μπαλκόνια και οι ευχές ανταλλάχθηκαν από εκεί, έτσι και σήμερα πολλοί διάλεξαν να ψήσουν το αρνί τους και το κοκορέτσι, στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Η Αθήνα θύμιζε πόλη – φάντασμα σήμερα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από το πρακτορείο Eurokinissi. Οι κεντρικές λεωφόροι ήταν άδειες, ενώ κόσμος είχε βγει στον Φλοίσβο για να χαρεί τη λιακάδα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν και σήμερα, στα κεντρικά σημεία.

Στο δρόμο βρίσκονται πάνω από 5.000 αστυνομικοί, για την τήρηση των μέτρων καραντίνας. Χτες Μεγάλο Σάββατο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε βεβαίωση 85 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας σε όλη την Ελλάδα. Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 48 στην Αττική, 12 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Κρήτη, 4 στην Ήπειρο, 4 στη Θεσσαλία, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στο Νότιο Αιγαίο. Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 55 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 930 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 354 στην Αττική, 118 στη Θεσσαλονίκη, 76 στην Κεντρική Μακεδονία, 76 στην Κρήτη, 49 στην Πελοπόννησο, 43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 39 στη Στερεά Ελλάδα, 39 στο Νότιο Αιγαίο, 37 στη Θεσσαλία, 29 στο Βόρειο Αιγαίο, 26 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στην Ήπειρο, 17 στα Ιόνια Νησιά και 8 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 46.141 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ), βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 482 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 463 άτομα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις