Κορονοϊός: Ο άτυχος 35χρονος που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, προσβλήθηκε από κορονοϊό πριν από οκτώ ημέρες, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε το Μεγάλο Σάββατο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασωληνωθεί. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Το Open μετέδωσε ότι ο 35χρονος εμφάνισε το φαινόμενο της έντονης αυτοανοσίας. Είχε εισέλθει στο νοσοκομείο στις 15 Απριλίου και στο πρώτο τεστ ήταν αρνητικός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τόνισε ότι η περίπτωση του 35χρονου «δεν είναι το σύνηθες αλλά μπορεί να συμβεί». Πρόσθεσε, δε, ότι μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί το φαινόμενο της έντονης αυτοανοσίας, δηλαδή, «να στραφεί εναντίον του εαυτού του».


«Χάσαμε ένα παιδί 35χρονο χωρίς υποκείμενα νοσήματα με ελεύθερο ιστορικό και μάλιστα σε άριστη κατάσταση με αιφνίδια όμως εισβολή. Εμείς τον είχαμε από το Σάββατο τα ξημερώματα και χτες τα ξημερώματα τον χάσαμε», λέει η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Αγίου Δημητρίου, Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Επίσης ο Αντιπρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος δήλωσε ότι «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα γι’ αυτό φωνάζουμε και λέμε καθίστε στο σπίτι»

«Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του» λένε οι νοσηλευτές

«Έχουμε σοκαριστεί», δήλωσε στο Έθνος ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Στέφανος Χατζηλιάδης.

«Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του. Χωρίς καμία ένδειξη. Ο ασθενής είχε τον πυρετό του, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία. Και ξαφνικά έφυγε. Σαν να… ανατινάχθηκε. Είναι τραγικό γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ούτε να χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο και να προλάβουμε την κατάσταση». Με τα λόγια αυτά περιγράφουν στο Έθνος γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες στιγμές πριν καταλήξει τα ξημερώματα της Τρίτης ο άτυχος 35χρονος.

«Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Έσφιξαν οι καρδιές μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους στο νοσοκομείο. Έχουμε σοκαριστεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία. Οι προστατευτικές στολές που φοράμε είναι πολύ βαριές και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο μας. Στάζουμε από τον ιδρώτα», τονίζουν.


Στους 120 οι νεκροί

Ακόμη ένας  75χρονος έχασε τη ζωή του από τον φονικό ιό στον Ευαγγελισμό σήμερα το πρωί. Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από τις 27 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υποκείμενο νόσημα κολπική μαρμαρυγή. Επίσης, μια γυναίκα 101 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία έφυγε από τον κορονοϊό.