Κρανίδι κορονοϊός: Σε καραντίνα έχει τεθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όταν και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη του ξενοδοχείου. Έκτοτε, βρέθηκε θετική μία 28χρονη πρόσφυγας από τη Σομαλία και, εντέλει, 150 άτομα από τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο και πως η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί, οι εικόνες που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν τιμούν κανέναν, καθώς δείχνουν τους μετανάστες να ποδοπατούνται για μια σακούλα με τρόφιμα, από το κλιμάκιο ειδικής ομάδας που διανέμει φαγητό στο ξενοδοχείο. Όπως φαίνεται από το βίντεο, οι κούτες με τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αφήνονται στην είσοδο, όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το πως θα διανεμηθούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Και οι σημερινές δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Είχα προειδοποιήσει από τις αρχές Απριλίου

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του δημάρχου Ερμιονίδας πως από τις αρχές του μήνα είχε απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «αντιλαμβανόμενος έγκαιρα, δυστυχώς προφητικά, το πρόβλημα που υπάρχει με την φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, απέστειλα στις 3 Απριλίου επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι φιλοξενούμενοι στην εν λόγω δομή να ενημερωθούν και να εφαρμόζουν τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι ανά μεγάλες ομάδες.

Στις 6 Απριλίου έδωσα συνέντευξη στο Best TV αναδεικνύοντας το θέμα και επανήλθα στις 7 Απριλίου με νέα επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας προκειμένου το ξενοδοχείο Γαλαξίας να επιτηρείται επί εικοσιτετράωρου βάσεως και την εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας σε χώρο του Ξενοδοχείου, προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να έχουν σωστές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και έτσι να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Την Παρασκευή 17 Απριλίου και αφού είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της εργαζόμενης στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, απέστειλα επείγον e-mail στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ζητώντας του να αναλάβει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία τον χειρισμό του θέματος, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που παρουσίαζε. (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις