Κορονοϊός καραντίνα: Ύστερα από σχεδόν ένα μήνα και έξι νεκρούς, έξι χωριά του δήμου Καστοριάς επιστρέφουν στην κανονικότητα. Έτσι, σήμερα Παρασκευή τα χωριά βγήκαν από την καραντίνα. Πρόκειται για τα χωριά: Μεσοποταμία, Καλοχώρι, Οινόη, Πτεριά, Αγία Κυριακή και Κολοκυνθού.

Σημειώνεται πως αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε Νοσοκομεία.  Ο κόσμος φαίνεται πως έχει αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνει από το σπίτι και να κινείται στην περιοχή μετά από 24 μέρες περιορισμού.

Ύστερα από ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά για παύση της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης στη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει την παύση των περιοριστικών μέτρων για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας. Ένα πρώτο χαρμόσυνο και αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, έπειτα απ’ όλα αυτά που βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, αντιμέτωποι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα. Βλέπουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα, μπορεί να ήταν κάπως αυστηρά, αλλά “δούλεψαν” κι έφεραν αποτέλεσμα.

Σε αυτό συνέβαλλε η υπομονή, η συνεργασία και η υπευθυνότητα που έδειξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής. Ζητώντας συγνώμη και κατανόηση για τις όποιες αντιξοότητες αντιμετώπισαν, τους ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Ακολουθώντας τις αποφάσεις των αρμοδίων επιστημονικών φορέων και των επίσημων οργάνων της πολιτείας θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αλλά πολύ προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί χρόνος και διατήρηση στο ακέραιο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Με λίγη περισσότερη προσπάθεια και υπομονή θα τα καταφέρουμε. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις