Περιφέρεια Αττικής: Ο ιός των ανορθόδοξων αναθέσεων ή των παρακάμψεων των αρμοδίων αρχών φέρεται να χτύπησε και την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής φαίνεται να χειρίστηκε την προμήθεια  και προβολή «αντισηπτικού – απολυμαντικού»  προϊόντος, χωρίς αυτό να πληρεί προϋποθέσεις, διότι πρόκειται μάλλον περί καλλυντικού. Η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Δούρου σχολιάζει: «Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για ετικέτες αυτοπροβολής»

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση».

Ηαρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί. Τώρα αν ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής να «εξαντλήσει» το υπάρχον στοκ, είναι ένα θέμα προς έρευνα.

Ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά στην εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνόσημο, πάνω στο εν λόγω προϊόν γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου!
 

Η παράταξη «Δύναμη Ζωής με ανακοίνωσή της, «καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας  να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας. Επίσης να αναλάβει τις ευθύνες της – είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού.

Τα παιχνίδια της σημερινής Διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις