Άρση περιοριστικών μέτρων κομμωτήρια: Χαράς ευαγγέλια για πολύ κόσμο που έχει ανάγκη από κούρεμα καθώς από τις 4 Μαΐου ξεκινά η επαναλειτουργία τους, ωστόσο με πολλές αλλαγές, που εναρμονίζονται στη νέα πραγματικότητα. Ειδικότερα, η προέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης θα κρατά συγκεκριμένο κατάλογο. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Δύο μέτρα ανά θέση εργασίας.

Το ωράριο αλλάζει και πλέον τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα. Ίδιοι κανόνες με μάσκα, γάντια, ραντεβού και αποστάσεις θα ακολουθούνται και κουρεία.

Παράλληλα ισχύει και ο κανόνας του επιπέδου και στα κομμωτήρια. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Πόσοι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα:

  • Έως 20 τ.μ παρουσία έως 20 άτομα
  • 20-100 τ.μ παρουσία 4 +1 ανά τ.μ
  • Άνω των 100 τμ 12+1 ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις